Aktualności

AHA – nowość o prostym składzie: woda, bąbelki, owocowy smak. Bez cukru, bez słodzików

Zbilansowana dieta, aktywność fizyczna i mindfulness – młodzi konsumenci coraz częściej decydują się na prowadzenie bardziej uważnego stylu życia. Czy musi on jednak oznaczać rezygnację z doskonałego smaku? Absolutnie nie! Na rynku pojawił się właśnie zupełnie nowy produkt – AHA, czyli woda z bąbelkami i owocowymi aromatami, łącząca owocowe smaki w zupełnie nieoczekiwany sposób, gwarantując wyjątkowe doznania. AHA jest już dostępna w kolorowych, designerskich puszkach.

1024x420-6 1024x420-6

AHA to puszki pełne przyjemnych bąbelków i nieoczekiwanych smakowych duetów, gwarantujących orzeźwienie w każdej sytuacji. Jest to odpowiedź na oczekiwania konsumentów, którzy chcą prowadzić zrównoważony tryb życia, ciesząc się przy tym każdym dniem. Od teraz nie muszą iść na żadne smakowe kompromisy – wystarczy, że sięgną po AHA – produkt zawierający tylko wodę z bąbelkami oraz naturalne aromaty w wyjątkowych kompozycjach smakowych. AHA nie zawiera kalorii, cukru, słodzików ani konserwantów. Obecnie produkt dostępny jest w trzech wariantach: brzoskwiniowo-miodowym, limonkowo-arbuzowym oraz jagody i owoców granatu.

AHA to dość nowa kategoria napojów na polskim rynku.

Do tej pory na sklepowych półkach dostępne były standardowe smaki – AHA to natomiast zupełnie inne doświadczenie. Połączyliśmy nieoczywiste naturalne aromaty, sprawiając, że AHA zaskakuje smakiem. Polska jest pierwszym europejskim rynkiem, na którym wprowadzamy tę markę i mamy nadzieję, że spotka się z uznaniem konsumentów

Helina Reinfelt Frontline Activation Senior Brand Manager dla Polski i Krajów Bałtyckich

AHA dostępna jest w sklepach od maja br. Produkt sprzedawany jest w puszkach 330 ml. Opakowania zostały zaprojektowane w taki sposób, aby podkreślić zarówno doskonały smak produktu, jak i zachęcać do cieszenia się chwilą.

Wprowadzeniu na rynek napojów AHA towarzyszyć będzie zaskakująca kampania w internecie i mediach społecznościowych. Zaplanowano również działania w punktach sprzedaży oraz sampling produktów.

Za polską adaptację kampanii odpowiada Schawk, działania w kanale digital i w mediach społecznościowych prowadzi agencja LiquidThread. Media planuje i kupuje dom mediowy MediaCom, natomiast za marketing BTL odpowiedzialna jest agencja Fortis. Wsparcie PR zapewnia agencja HOPE.

***

AHA to nowa marka na polskim rynku. AHA łączy znane smaki owoców w nieoczekiwany sposób. Nie zawiera kalorii, cukru, słodzików ani konserwantów – tylko wodę z bąbelkami i naturalnymi aromatami. Obecnie dostępne są trzy warianty smakowe produktu: brzoskwiniowo-miodowy, limonkowo-arbuzowy oraz jagoda i owoce granatu.

Dodatkowych informacji udzielają:

Anetta Gołda, Hope, tel.: 796 334 255, e-mail: [email protected]

Katarzyna Walczak, Hope, tel.: 791 269 918, e-mail: [email protected]

Gabriela Bar, Coca-Cola Poland Services, tel.: 725 950 025, e-mail: [email protected].

The Coca-Cola Company

The Coca‑Cola Company (kod NYSE: KO) jest spółką produkującą napoje, oferującą swój asortyment w ponad 200 krajach i terytoriach. Celem The Coca‑Cola Company jest niesienie orzeźwienia światu i wprowadzenie w nim pozytywnej zmiany. Portfel spółki obejmuje takie marki jak Coca-Cola, Sprite, Fanta oraz inne gazowane napoje bezalkoholowe. Na całym świecie oferujemy również wody, napoje dla osób uprawiających sport, kawy i herbaty pod markami Dasani, smartwater, vitaminwater, Topo Chico, Powerade, Costa, Georgia, Gold Peak, Honest i Ayataka. Marki odżywek, soków, nabiału i napojów na bazie roślin obejmują Minute Maid, Simply, innocent, Del Valle, fairlife i AdeZ. Stale zmieniamy nasz asortyment, zmniejszając zawartość cukru w napojach i wprowadzając na rynek nowe, innowacyjne produkty. Pracujemy również nad zmniejszeniem negatywnego wpływu na ludzi i środowisko naturalne poprzez odzyskiwanie wody, recykling opakowań, zrównoważone praktyki pozyskiwania surowców i redukcję emisji dwutlenku węgla w całym łańcuchu wartości. Łącznie z rozlewniami zatrudniamy ponad 700 tys. osób, pomagając lokalnym społecznościom na całym świecie w wykorzystywaniu szans gospodarczych. Dowiedz się więcej pod adresem www.coca-colacompany.com i obserwuj nas na Twitterze, Instagramie, Facebooku i LinkedIn.

O firmach systemu Coca-Cola w Polsce:

System firm Coca‑Cola w Polsce składa się z dwóch spółek: Coca‑Cola Poland Services Sp. z o.o. oraz Coca‑Cola HBC Polska Sp. z o.o. Coca‑Cola Poland Services jest spółką zależną The Coca‑Cola Company, właściciela wiodących marek napojów bezalkoholowych, obecnych w ponad 200 krajach świata. Coca‑Cola HBC Polska to oddział Coca‑Cola Hellenic Bottling Company, będącej pod względem sprzedaży drugim na świecie rozlewcą napojów The Coca‑Cola Company, docierającym do ponad 590 milionów konsumentów. Wśród marek dostępnych na naszym rynku figurują: napoje gazowane Coca-Cola, Coca-Cola Zero, Coke Energy, Cherry Coke, Fanta, Sprite, Kinley Tonic, napoje izotoniczne Powerade, soki, nektary i napoje owocowe Cappy, wody mineralne Kropla Beskidu i Kropla Delice, napoje energetyzujące Burn, Monster Energy i Predator, herbaty mrożone Fuzetea oraz napoje na bazie roślinnej AdeZ. Od lutego 2020 r. w ofercie dystrybucyjnej Coca-Cola HBC Polska znajdują się także wyroby alkoholowe: wódka Potocki, wódki Nemiroff Original, Nemiroff Delicat, Nemiroff Citron, Nemiroff Pear, Nemiroff De Luxe, Nemiroff De Luxe Honey Pepper, Nemiroff De Luxe Rested in Barell, Nemiroff De Luxe Bold Orange, Nemiroff De Luxe Burn Pear, Nemiroff De Luxe Wild Cranberry oraz produkty Campari: Cinzano Prosseco, Cinzano Asti, Cinzano Pinot Chardonay, Cinzano Pro Sprits, Cinzano Dry Edition, Cinzano Rose Sweet, Cinzano Vermuth Rosso, Cinzano Vermuth Bianco i Cinzano Vermuth Extra Dry, gin Bulldog, gin Bickens, tequila Espolon Reposado oraz Blanco oraz likiery Frangelico i Grand Manier Cord.

Firmy z systemu Coca‑Cola są liderem na polskim rynku napojów bezalkoholowych. Zatrudniają łącznie ponad 2 015 osób. Od 2012 r. firmy zainwestowały w Polsce 728 mln zł. 92% produktów Coca‑Cola dostępnych na polskim rynku produkowanych jest w polskich fabrykach, zaś 74% każdej złotówki wydanej na napoje Coca-Coli w Polsce zostaje w kraju.